top of page

5 øvelser til at finde fodfæste

Opdateret: 12. maj


I uge 20 kørte vi med en øvelsesuge, hvor vi delte fem øvelser, der hjælper dig med at fjerne dig fra de negative tanker og følelser og finde tilbage til virkeligheden.

I stedet for, at du skal gå ind og læse de fem artikler igen, har vi samlet dem alle herunder. Husk, at mentaltræning hverken er en nem eller hurtig løsning, så øv dig, og får du ikke resultater lige med det samme, så bliv ved. De skal nok komme, hvis du er dedikeret og arbejder med det.

Øvelse 1 - Kast anker)

Denne øvelse berører tre centrale aspekter: det kropslige, det auditive og det visuelle. Husk at tage dig tid til det, og mærk efter. Mærk efter, og se om du er mere tilstede end før. Hvis du er tilstede og nærværende, har du bedre mulighed for at tage et aktivt valg om det, der er vigtigt for dig.

Øvelse 2 - Bedøv de ubehagelige tanker)

Ubehagelige tanker opstår hos os alle, men hvordan de påvirker os, er meget forskellig. Nogle angriber dem, nogle håndterer dem og andre forsøger at undgå dem. Nogle har dem daglig og hos andre skabes de typisk under pres, bl.a. hvis du lider af præstationsangst. Denne øvelse forholder sig til den situationer, hvor du forsøger at undertrykke det ubehagelige.

Øvelse 3 - Kontrolstrategier)

Vi har alle vores kontrolstrategier, men det er ikke alle, der virker efter hensigten. Nogle gange kan det have en enorm negativ effekt, hvis vi forsøger at undgå eller undertrykke ubehagelige tanker. Denne øvelse hjælper dig med at belyse, om dine strategier hjælper dig eller de bare undertrykker tankerne.

Alle mennesker oplever ubehagelige tanker, både i privatlivet og i forbindelse med deres sport. Mange af os forsøger at skubbe dem væk, ignorere dem eller undertrykke dem. Med andre ord prøver mange af os at undgå dem. Det har måske en gavnlig effekt i nuet, men på længere sigt vil de poppe op igen og igen. Derfor bør du anerkende. Denne øvelse er todelt. Første del hjælper dig med at skabe et overblik over dine tanker og følelser, mens anden del er en øvelse at minimere deres indflydelse.

Øvelse 5 - Hænder som tanker)

Der er et utal af ting, som vi skal have styr på i vores dagligdag, og det kan nemt gå hen og blive en byrde og et pres at skulle nå det hele, hvor vi så let kan miste fokus. Dette er en øvelse i fokus og distancering.

Denne øvelse er todelt. Første del hjælper dig med at skabe et overblik over dine tanker og følelser, mens anden del er en øvelse at adskille elementerne fra hinanden.

Er du interesseret i at følge med i vores arbejde generelt, så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her 👉 HH Univers. Vi udsender det oftest én gang i måneden, så du bliver ikke bombarderet, og vi har fokus på, at indholdet skal være givende for dig med øvelser og informative artikler. Vi er også aktive på både Facebook, Instagram og Youtube, så giv os endelig et follow der.

390 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page