top of page

Mentaltræning fodbold

Opdateret: 15. apr. 2020


Hvis du som fodboldspiller endnu ikke mentaltræner, så er potentialet enormt for, hvad du kan opnå med en forbedret mental styrke. Med mentaltræning får du udviklet de afgørende mentale færdigheder, så du har redskaberne til at præstere, uanset hvad der sker i kampen.

Den største mentale udfordring

Det største problem fodboldspillere oplever, er at omsætte deres kreative og modige spil når de bliver pressede og derfor føler at de mangler den gode følelse de ellers har til træning. Dette er et udtryk for, at spilleren bukker under for presset, hvilket ofte skyldes at spilleren ikke er mentalt stærk - endnu.

mental træner fodbold

 

Herunder får du tre appetitvækkere inden du henter e-bogen.


1. Fodboldspillere har ikke udviklet den vigtigste mentale præstationsfærdighed:

Har du brug for en god start, for at føle selvtillid og at du er god nok? Hvis du får en dårlig start og laver fejl, starter tvivlen og uroen så i dig? Starter de negative tanker og den dårlige indre dialog, imens du fokuserer på dine fejl? Træffer du passive og defensive beslutninger, hvis du ikke har fået den start eller den selvtillid du føler, du har behov for?

"Hvis du er mentalt forberedt og har mental trænet, så bliver dit spil ikke påvirket af de følelser, tanker, fejl og forstyrrelser, som dukker op i kampene. Selvom tanker, følelser, fejl og forstyrrelser ALITD vil dukke op, uanset hvor god en spiller du er, så behøver de ikke ændre dit spil og din gameplan."

2. Fodboldspillere har urealistiske forventninger til sig selv

Opstiller du de allerhøjeste forventninger og krav til din egen præstation? Ender du med at kunne indfri dem, eller bliver de for urealistiske? Bliver du frustreret, skuffet og negativ når du ikke lever op til dine forventninger? Jeg mener slet ikke, der er noget galt i at have store ambitioner og forhåbninger til dig selv, din præstation og karriere. Forventninger er urealistiske, når der ikke tages højde for, at du i alle kampe og træninger, vil lave fejl og handlinger, som altid vil kunne forbedres.


"Ved at skifte fokus fra udenfor-kontrol til egen-kontrol, dirigerer du dit fokus mod noget, som du konkret kan handle på samt noget der øger sandsynligheden for, at du indfrier dine forventninger og præsterer godt."

3. Fodboldspillere har ingen mental opvarmning

Fokuserer du blot på det der foregår og sker i din opvarmning, eller har du taget ansvar for, at du ikke bliver forstyrret og distraheret i din mentale forberedelse? Bliver du distraheret af fans, medspillere, modspillere, vejret eller andre ydre faktorer? Har du brug for tid i første halvleg, til at komme ind i flow og ind i din optimale præstationstilstand? Det er alt sammen noget, du kan få hjælp til med en sportspsykolog.

"Kampdagen er ugens største og vigtigste højdepunkt.Hvis kampen ender godt, så er du flyvende restenaf dagen, resten af weekenden og i næste uge. Hviskampen ender skidt, så er du helt nede, skuffet, irriteret og vil bare have chancen i en ny kamp."

I e-bogen Mentaltræning til fodboldspillere, kan du selv prøve de 3 bedste mentale råd til dig som fodboldspiller. Du kan få den tilsendt her:

mental træning fodbold

Der er rigtig mange, der har en drøm om at blive professionel fodboldspiller, men det er også et faktum, at det er de færreste, som faktisk kommer i nærheden af at nå dette mål. Derfor skal du se din præstation og din karriere som det vigtigste i livet. Det betyder, at du dedikeret og målrettet skal investere alt din tid på at blive bedre. Her er det mentale en central del af rejsen mod toppen, så start din mentaltræning allerede i dag.

Henrik Hjarsbæk HH Mentality

Henrik Hjarsbæk, mentaltræner og sportspsykologisk konsulent

773 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page