top of page

Med mental styrke har du ikke negative tanker og følelser?

Opdateret: 21. apr.


Negative tanker og følelser er en del af sporten og er en del af din vigtige præstation.

Hvis du er ligeglad og det ikke betyder noget for dig - så kan du godt være foruden negative tanker og følelser. Men det kan du ikke hvis du som de fleste sportsudøvere, som lever, ånder og drømmer for og om deres karriere eller potentielle karriere.

Mentaltræning og motivation

Hvis du er udøver eller karrieremenneske, så stil dig disse spørgsmål; hvad er dit forhold så til mindreværd, usikkerhed, tvivl, uro, dårlige tanker og fornemmelser? Er det for dårligt og svagt af dig, at du oplever det? Skal de skiftes ud, smides ud, repareres eller erstattes?

Hvis du har prøvet, er igang med eller vil praktisere mentaltræning, så har du her mit ord for, at dette IKKE er metoden til at overkomme det og til at få din mentale styrke.

Hør med i videoen nedenfor om tanker og følelser og hvilket forhold vi som udøvere ofte har til dem.

Henrik Hjarsbæk fra HH Mentality fortæller om mentaltræning til at håndtere tanker og følelser i sport og i den vigtige præstation.

Hvis du som udøver oplever nogle af ovenstående mentale udfordringer, så er det godt. Det er godt for din udvikling og du bliver en endnu bedre udøver, hvis/når du lærer at håndterer dem.

Tror du, at de mentalt stærke og bedste elite-udøvere i din sportsgren er foruden det mentale aspekt?

Det er et klart NEJ. Oplever de det samme. Det bliver et stort rungende JA. Det mentale er der, men det er op til dig om det skal påvirke dig positivt eller negativt.

Forskellen er, eller kan være, at de har lært, at det mentale er en del af sporten, samt at de har lært at håndtere det - ved at præstere (handle) selvom tanker, følelser og fornemmelser hedder x, y eller z. Læs mere om, at præstére dit bedste med mentaltræning

Det her er min personlige besked til dig som udøver:

Der er ikke noget galt med dig, du er ikke et problem og du har ikke et problem.

Uanset om du dyrker, fodbold, tennis, håndbold, basket eller ishockey så er det de færreste der ved hvordan de skal arbejde med det mentale.

Prøv at tænk over, hvordan du bliver bedre teknisk, taktisk, fysisk og til specifikke færdigheder. Men ved du hvordan du bliver bedre mentalt? De fleste siger nej, mens andre svarer, forkert, og siger det handler om at bruge verdens bedste redskaber, øvelser og mentale teknikker.

Det handler om, at du skal udvikle dine mentale færdigheder, ikke at du skal prøve nogle fancy redskaber som en mirakel-mand har fundet på.

Igennem et mentaltrænings forløb udvikler du dine mentale færdigheder og herved får du mental styrke.

185 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page