top of page

En snak om mentalt pres hos TV2 News

Opdateret: 2. apr. 2020


Henrik Hjarsbæk og HH Mentality gæstede fredag d. 2/11-2018 TV2 News studiet til en psykologisk snak om det er være professionel udøver og på kant med loven.

»Nogle professionelle fodboldspillere er vant til at være anbragt på en piedestal, fordi de – siden de var helt små – har været bedre end dem, de har konkurreret med. De har oplevet masser af succes og fået stor anerkendelse. Bagsiden er, at de ikke får udviklet de samme life skills som os andre – det kan f.eks. være evnen til at håndtere kritik – fordi det aldrig har været nødvendigt for dem, og så går det galt, når de oplever modgang,« siger han.

Du kan se klippet i linket nedenfor:

»Fodboldverden glemmer hurtigt«

En ting er dog landsholdet, noget andet er klubfodbold, og her er det ikke usandsynligt, at klubberne har andre standarder, vurderer Henrik Hjarsbæk.

»Man skal selvfølgelig overveje, om man ønsker en person, der f.eks. er dømt for vold, som rollemodel i sin klub. Men der er også det fodboldmæssige aspekt: I fodboldverdenen vil man gøre alt for at vinde, og hvis en klub vil blive markant forstærket med f.eks. en Nicki Bille på holdet, så vil de gøre det,« siger han og nævner, hvordan flere klubber forsøger sig med en middelvej ved at give spilleren, der er kommet i uføre, en bøde, degradere vedkommende til andenholdet i en periode eller underlægge ham andre sanktioner.

Sportspsykologen mener da heller ikke, at sagerne, som Bendtner og Bille er involverede i, vil sætte en stopper for deres karrierer.

»Fodboldverdenen glemmer hurtigt, og hvis Nicki Bille finder en ny klub – f.eks. i 1. division – så kan han få en chance igen, for han er jo en dygtig fodboldspiller.«

»Nicklas Bendtner undskyldte meget, og det skal han selvfølgelig også gøre. Men han har stadig samme pondus og x-factoreffekt, så jeg tror også, han kan fortsætte,« siger Henrik Hjarsbæk (Kilde: Berlingske, Gottschalck).

146 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page