top of page

HH i DR til en snak om mentaltræning i E-sport

Opdateret: 19. dec. 2019


Du kan læse uddrag fra DR Sportens artikel om esport og mentaltræning nedenfor, eller se hele artiklen her.

Sportspsykolog esport

Photo: Adela Sznajder, Dreamhack. OpTic Gamings CSGO hold før til DreamHack stockholm, før Majoren i London.

- Når spillerne bliver ramt af præstationsangst, sceneskræk, nervøsitet eller spænding, har de tendens til at lukke sig inde i sig selv og køre deres eget show. Det er et kæmpe problem i esport, hvor det hele handler om i fællesskab at eliminere modstanderen netop gennem kommunikation. Den mentale træning skal hjælpe holdet med at overføre de færdigheder, de har fra træning, til turneringen, selvom de er pressede og nervøse, siger Henrik Hjarsbæk.

 

- Hvis du ikke er stærk nok mentalt til at styre din nervøsitet og dermed spændingen i din krop, når du ikke til tops i esport. Du kan sagtens toppe i fodbold eller atletik, hvor du bruger grovmotorikken til at løbe hurtigt eller kaste langt, selvom du spænder for meget. Men i Counter-Strike, hvor du skal sigte på modstanderen præcist og hurtigt med et meget lille sigtekorn, handler det om finmotorikken ude i fingrespidserne. Hvis du bliver for nervøs, leveres signalet fra nervesystemet ikke optimalt ud ud til fingermusklerne, og du reagerer langsommere, vil ryste på hånden og misse, siger Henrik Hjarsbæk.

- ”Trash talk” er en del af jargonen i esport. Hos OpTic Gaming roste de aldrig hinanden i begyndelsen, men kom i stedet med dumme kommentarer, hvis det gik dårligt. Nu mødes vi for at rose hinanden, for det forstærker fællesskabet, siger Henrik Hjarsbæk.

39 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page