top of page

Præster bedre med en sportspsykolog

Opdateret: 22. apr. 2020


Da jeg spillede fodbold, var det svært for mig, at være lige så god til kamp som til træning. Her var der mindre pres og forventninger, og det var uden frygten for at fejle. Det sværeste var nok at erkende, at jeg ikke havde evnerne og redskaberne til at håndtere dette og acceptere at “tag dig nu sammen” ikke rigtig virkede for mig. Når frygten for at fejle tog over turde jeg ikke at forsøge mig med de ting, som jeg normaltvist var god til og som samtidig var forventet af en offensiv spiller som mig.

Sportspsykolog Danmark sport

Hvis du fokuserer på at undgå noget (fejl), så mister du fokus fra at opnå noget (succes). Da jeg spillede i Vejle, arbejdede jeg med en sportspsykolog og mentaltræner om at slippe af med frygt, nervøsitet, og negative tanker. Det ved jeg så nu, ikke er et krav for at toppræstere, men det gør det nemmere og mere behageligt at præstere. Hun sagde, “hvis dine tanker er negative og dit fokus er negativt, så forringer du din præstationsevne”. Den sætning hører jeg stadig i mit hoved. Jeg blev interesseret i, at forstå præstationsprocessen og præstationspsykologien i sport. Jeg viede derfor 5 år at mit liv, til at studere sportspsykologi på Universitetet i Aalborg, København og Long Beach, og jeg lærer fortsat i kraft at mit arbejde. Jeg havde min første udøver for 5 år siden og den dag i dag, fodres min motivation stadig ved fornøjelsen af, at knække koden hos en udøver til at præstere bedre. Det mentale arbejde i præstationsprocesen er dybdegående og tager tid. Det kræver derfor tid at få de nødvendige erfaringer og viden om mine udøvere, men én ting er sikkert:

De præsterer bedre...

Mentaltræning i sport

Mentaltræning i sport og esport hjælper dig til at præstere bedre.


Få det optimale ud af din karriere som professionel udøver. Uanset sport eller esport, så skal du investere 110% i at blive bedre end dine konkurrenter.


Sørg for, at du har den mentale styrke til, at være lige så god eller bedre på den store scene, som du er, når du spiller/gamer i trygge omgivelser.


Hør i videon herunder, om at tro på dig selv, få det maksimale ud af dine kvaliteter og mentaltræning, så du er lige så god til træning som til kamp/konkurrence. Henrik Hjarsbæk

Mentaltræner og sportspsykologisk konsulent

HH Mentality

Mentaltræner Danmark sport

110 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page