top of page

Visualisering 2.0 - En mental øvelse

Opdateret: 5. maj


Der foregår en masse ting i vores mentale mind-set, når vi står over for en situation, der kræver vores ypperste indsats.

Situationen kan enten være ny og ukomfortabel. Det kan være, at du lider af præstationsangst eller at du oplever andre eksterne stresfaktorer, der påvirker dit mind-set. Måske er der en talentspejder tilstede, og det pres gør, at du ikke kan fokusere 100% på din opgave i kampen.

Et eksempel kan være, at du mentalt gennemgår specifikke situationer, f.eks. en friløber, hvor du gennemgår processen for dig i den situation.

Selvom øvelsen kan virke simpel eller du ikke føler, at du får det nødvendige resultat med det samme, så vær bevidst om, at ligesom med alt andet, der giver værdi, så kræver det dedikeret arbejde for at nå målet.

Der er nok nogle, der tænker, at det virker en smule blødt, men det er en øvelse, der bliver anvendt af nogle af de største stjerner inden for sportens verden.

En af nyere amerikansk fodbolds legender, Drew Brees, er et af de bedste eksempler på dette. Når holdet har en friuge midt på sæsonen, går Brees på træningsbanen og gennemgår mentalt den kamp, som han skulle have spillet på en normal søndag, spil for spil. Det gør han for at holde sig i en rytme, ikke blive rusten og, ikke mindst, for at være mentalt forberedt og klar, når det er kampdag.

Så formår du at arbejde dedikeret med det over noget tid, vil du også begynde at mærke, hvordan dit fokus stille og roligt ændres og bliver mere skarpt rettet mod det, der er vigtigt for dig.

Øvelsen henter du ved at klikke på billedet nedenfor.

Er mentaltræning noget for dig?

Hvis denne øvelse fik vækket din indre mentaltræningslyst, kan du hente hele e-bogen "5 mentaltræningsøvelser i sport". Du kan også dykke ned i vores artikler, hvor vi behandler en bred vifte af emner, der alle handler om mentale aspekter som stress, præstationsangst, konkurrencestrategier, flere øvelser, og meget mere.


213 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page