top of page

Derfor elsker jeg mentaltræning

Opdateret: 21. apr.


Det har på mange måde været en udfordrende tid at starte min egen forretning. Der er mange små forhindringer undervejs, som tager tid fra det, der driver værket for mig - mentaltræning og det sportspsykologiske arbejde med udøvere.

Vi møder alle udfordringer på vores rejse i livet, og det gælder selvfølgelig også mig. Man føler nogle gange, at man løber panden mod muren, og her er det vigtigt at være rationel og have fokus på de positive begivenheder. Der kan være irriterende udlejere, udfordrende lovgivning, og en masse andre ting, som ikke handler om mentaltræning eller mine udøveres udvikling.

Heldigvis har HH Mentality været under en positiv udvikling over de seneste år. Jeg må indrømme, at arbejdet nogle gange kan få overtaget, så jeg har måtte skabe lidt balance. I år er der derfor kommet flere medarbejdere til, så jeg kan fokusere på det, der virkelig rykker for mig, på det, der er sjovt og givende - udvikling, præstationsoptimering og håndtering af mentale udfordringer.

Succes med mentaltræning

Succesoplevelser har der været en del af i år for mine udøvere. Både på banen, men også udenfor. Der har været landsholdsdebuter, stærke præstationer, medaljer til nationale mesterskaber, personlige “aha”-oplevelser, og så har det været ekstremt givende at høre feedbacken. Når en udøver kommer til mig, kortlægger vi sammen, hvad udøverens mentale udfordringer er, og lægger en plan for, hvordan de bedst kan kanalisere deres fokus og kræfter til et positiv resultat.

Efter et par måneder, hvor de har haft tid til at praktisere og øve sig på de værktøjer og processer, som vi har arbejdet med, er det altid en udviklende og fed oplevelse, når de kommer til mig og kan se tingene fra en ny vinkel. F.eks. Havde en af mine udøvere problemer med at styre sine aktioner, når irritationen overfor modspillere opstod:

“Jeg har problemer med at styre mit temperament, og det går ud over mit hold, når jeg kortslutter og får et rødt kort, så jeg ikke kan være på banen med mine kammerater.”

Efter et par måneders forløb havde piben dog fået en anden lyd:

“Det lykkedes mig at undlade, at irritationen over en hård tackling tog over, og jeg kunne fokusere på mine opgaver i kampen… Der var mange små succesoplevelser, hvor jeg selv nu var mere i kontrol over hvad jeg gjorde ved min irritation. Det er federe nu, at jeg er mere i selvkontrol og har bedre føling med hvordan og hvorfor jeg handler som jeg gør”

Det er simpelthen det absolut bedste ved mentaltræning. Jeg elsker at arbejde med mennesker og gå i dybden med individet. Det giver motivation for mig. Når de kommer tilbage og har følt en succesfuld udvikling, er det svært at få armene ned på deres vegne. Selvfølgelig er selve processen også givende, men glæden ved at se effekten af arbejdet er endnu større.

Spred glæden ved de små ting

Jeg er overbevist om, at de små succeser skal fejres, fordi vi i dag har en tendens til at fokusere på det, der ikke lykkes. Det har jeg i særdeleshed selv. Det er det samme for alle, uanset om du er eliteudøver, mentaltræner, selvstændig forretningsdrivende, hjemmegående eller influencer, så kan vi alle falde i den negative indre dialog. Derfor besluttede jeg mig for, at det skulle fejres en smule, og det blev selvfølgelig med fejret med fredagskage.

HH Mentality og Bake My Day

Bake My Day laver de bedste og flotteste bryllupskager, barnedåbskager, fødselsdagskager osv. Og derfor skulle de også lave min “lille” virksomhedskage.

Derfor blev der købt en 2-etages herlighed til 40 personer så hele kontoret, kollegerne og receptionisterne kunne få den bedste fredagskage i år. Kagen blev modtaget med kyshånd, og der blev i den grad gumlet løs på Langebrogade denne fredag.

Det er vigtigt, ikke kun for mine udøvere, men så sandelig også for mig, at have fokus rettet mod de rette ting og nyde både små og store succeser. Om det er succesoplevelser med mine udøvere, ansættelsen af en ny medarbejder, fordybelsen i de nyeste teorier omkring mentaltræning eller opdagelsen af smagsoplevelser, skal man huske at sætte pris på det.

Derfor også en stor tak til Bake My Day, der stod for at levere guf og glæde til hele huset på denne forårsfredag.


59 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page