top of page

Mentaltræning og kreativitet forstyrres af sociale medier

Opdateret: 15. apr. 2020


Hvorfor skal du ikke bruge sociale medier når du står op? Hvad sker der, når du bruger sociale medier? Det kan virke uskyldigt, almindeligt og ufarligt at scrolle igennem Instagram, Facebook, Twitter og LinkedIn hver morgen. Der behøver ikke være noget farligt i det, men det er ikke klogt at gøre.

Når du eksponeres for dine SoMe-venners dagligdag, deres aftensmad i går, deres allerede overståede morgentræning samt andet gængs selvpromovering, så figurerer det i din korttidshukommelse som et stimuli og indtryk. Efterfølgende er du hurtigt videre til næste punkt på dagsordenen, og du skal ikke umiddelbart spekulere videre over indtrykkene. Men det klarer hjernen fint og ubevidst for dig.

Det bliver nemlig ikke bare glemt i dag. Du ved derfor senere på dagen, når du møder din veninde, at hun var på restaurant i går, ligesom du fire dage senere ved, at din træningsmakker postede, at han havde haft en god træning på et nyt hold. Du ved det, fordi hjernen har brugt energi på at lagre det latent i dig, så du kan genkalde det ved lejlighed.

Senere kan du ubevidst have lyst til at tjekke nogle udvalgte opslag for likes, kommentarer eller selv skrive en kommentar, der pludselig er faldet dig ind at være relevant. Eller du skal måske have gentilfredsstillet hjernen med nye sociale medieinputs.

Det går nok, men det vidner om, at selvom vi blot scroller, så fylder det i dig og det skaber et efterfølgende behov for at bruge mere tid på social medier.

Mentaltræner sport

Er hjernen kreativ, når vi scroller eller efter vi har scrollet?

Hjernen er ofte kreativ og overvældet med gode ideer, når dagen er ovre. Omverdenen er afskåret og vi rammer hovedpuden. Nu får hjernen ro og de kreative elementer kan komme til dig helt automatisk. Men det kan din hjerne også om morgenen.

Hvis din kreativitet og iderige tanker skal få en chance for at blomstre, skal de ikke konkurrere mod de sociale medier om morgenen – fordi den kamp vinder de sociale medier.

Det er sværere og mere energikrævende at aflære en gammel vane og erstatte den med en ny mere produktiv vane. Det tager tid. Men det er det værd.

Når du er blevet eksponeret for alt det relationelle, følelsesmæssige og spændende fra de sociale medier, kører dine hjerneprocesser ikke på 100%, når du møder ind på arbejdet og du er ikke helt i 5. gear endnu.

Er det ikke bedre, at din hjerne har ekstra motivation og kapacitet til, at du kan præstere i det, der er vigtigt for dig - din sport, dit arbejde, din familie?

Prøv at stå op hver morgen i én uge, hvor du ikke bruger telefonen de første 30 minutter, og mærk efter hvad der sker med dine tanker, dit humør og din energi.

Vær dog ekstra OBS på de velkendte udfordringer: - ”Pyt, jeg tjekker kun hurtigt, mens kaffen brygges færdig” - ”Jeg skal alligevel på toilet”

- ”Jeg bliver nød til at tjekke det her hurtigt”

JUST DON'T DO IT! Giv din elskede hjerne muligheden for at blomstre og skabe sig selv – din læring og dit udbytte venter dig præcist, når du har fået aflivet den indre stemme, der siger ”lidt er ok”.

Hvis du er interesseret i at høre mere om mentaltræning og hvad en stærk mental styrke kan gøre for dig? Så klik her og udfyld formularen, og vi kontakter dig inden for den ønskede tidsramme.

Mentaltræning er til dig der vil opnå mere, ikke holde dig tilbage, indfri dit potentiale og nyde at være til.

276 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page