top of page

Personlig udvikling

Hvad er personlig udvikling, og hvorfor er det vigtigt?


Personlig udvikling er et buzzword, der ofte bruges af konsulenter, mentorer, kolleger eller endda familiemedlemmer, men hvad betyder det præcist i en daglig sammenhæng? Personlig udvikling er en sætning, der refererer til aktiviteter designet til at forbedre talenter, potentiale, beskæftigelsesegnethed og endda rigdom.


Hver gang du bevidst gør en indsats for at forbedre dig selv, deltager du i personlig udvikling. Betydningen af ​​personlig vækst kan ikke undervurderes, da det giver individer mulighed for at blive de bedste udgaver af sig selv, hvilket giver dem de nødvendige færdigheder og selvtillid til at navigere i enhver situation.


Hvordan voksne oplever livet afhænger i høj grad af faktorer som beskæftigelse, virkelige oplevelser og interaktioner, hvor de bor og mange flere faktorer. "Personlig udvikling" refererer ikke til en specifik tidslinje for voksenlivet; i stedet kræver det et helt liv med dedikation og bevidsthed at holde trit med den naturlige ebbe og flod, som livet har at byde på.

Personlig udvikling refererer dog ikke kun til at forbedre de personlige aspekter af vores liv. Det gælder også for faglig udvikling og de skridt, du kan tage for at fremme din karriere og din viden til at blive en mere velafrundet, produktiv medarbejder. Dette kan betyde at nå en stor forretningsmilepæl, få den forfremmelse, du har arbejdet for dag ud og dag ind, eller tage skridt til at skærpe dine færdigheder.


Hvad er personlig udvikling?


Som diskuteret ovenfor kan personlig udvikling hjælpe dig med at omfavne dit fulde potentiale og forbedre din livskvalitet. Som et resultat af personlig udvikling kan dit livs største drømme og forhåbninger gå i opfyldelse, og du vil have evnerne til at trives i ethvert scenarie.


At motivere dig selv til at være den bedste version, du kan være, er lettere sagt end gjort, men personlig udvikling kan give en klar vej til et lykkeligere og mere tilfredsstillende liv. For at starte din vej mod personlig udvikling, kan du overveje følgende tilgang.


Du kan starte med at skabe en personlig vision; selvom dette trin er gennemført for sjov, kan det hjælpe dig med at forestille dig, hvor du vil være både personligt og professionelt om en måned, seks måneder, et år osv. At sætte mål for dig selv kan holde dig motiveret og på sporet. Henvis til disse mål ofte for at sikre, at du tager de nødvendige skridt hen imod succes.


Det næste trin i personlig udvikling er planlægningsfasen. Nu hvor du har en klar forståelse af dit ideelle liv i fremtiden, er det tid til at begynde at planlægge, hvordan du kan nå dertil.


Overvej at udføre en personlig SWOT-analyse, hvor du skitserer dine største styrker, svagheder, muligheder og trusler. Selvrefleksion er en stor del af personlig udvikling, så at lave en SWOT-analyse er en fantastisk måde at begynde at tænke i denne tankegang.


Du kan oprette separate personlige udviklingsmål for din professionelle karriere og dit personlige liv, selvom der kan være en vis overlapning mellem de to områder.


Nogle færdigheder, der kan lette personlig vækst, omfatter kommunikation, arbejdsmoral, ledelse, organisation, problemløsning, selvtillid og integritet, for blot at nævne nogle få.


Når du har startet forbedringsprocessen, skal du sørge for at holde styr på, hvordan dine fremskridt går. At føre en form for skriftlig registrering af dine mål, de skridt, du tager for at nå dertil, og eventuelle forhindringer kan hjælpe dig med at motivere dig yderligere til at blive bedre.


Når der er gået et par uger, skal du ikke være bange for at revurdere og justere dine mål for bedre at tilpasse dig dine fremskridt i udviklingen. Livet er fyldt med uventede omstændigheder og overraskelser, der kan have indflydelse på dine mål eller dit tempo. Lær at omfavne disse ændringer og gå med strømmen i stedet for at blive frustreret, når en situation ikke udspiller sig, som du havde forventet.

5 områder for personlig udvikling


Når det kommer til personlig udvikling, er det svært ikke at referere til Maslows behovshierarki. Ifølge Maslow skal dine basale behov være opfyldt for at nå dit fulde potentiale. Med andre ord at nå selvaktualisering betyder, at vi når de højeste niveauer af selvbevidsthed, selvtillid, personlig vækst og selvrealisering.


Ligesom Maslows behovshierarki ser vi fem forskellige områder for personlig udvikling. Forskellige personlige udviklingsmål kan falde i forskellige kategorier.


Mental

At træne din hjerne og forblive mentalt i form er afgørende for personlig udvikling. Mental udvikling kan være alt fra workshops, træningssessioner eller endda bare hvile eller restitution. Hvile er lige så vigtig som mental træning. Og efterhånden som din mentale kondition forbedres, bliver din modstandskraft, innovation og selvbevidsthed også forbedret.

Social

Sociale forbindelser og relationer er også et must-have for enhver personlig udvikling. Selvforbedring er trods alt ikke en ensom stræben. Mennesker er sociale væsner - vi har brug for den forbindelse for at lære og vokse.


Og fra sociale forbindelser får vi vigtige færdigheder. Som kommunikationsevner, problemløsning, at skabe relationer og evnen til at modtage (og give) feedback. Vi lærer også af dem omkring os og deres erfaringer.


Åndelig

Personlig vækst og udvikling - uanset om du er religiøs eller ej - kan komme igennem i spiritualitet. Det er vigtigt at erkende, at religion og spiritualitet ikke er synonyme. Faktisk langt fra.


Spiritualitet betyder, at du investerer i en dybere forståelse af dit eget jeg i verden omkring dig. Det hjælper dig med at lære dig selv at kende og afdække dine værdier. Og spirituelle personlige udviklingsværktøjer kan bringe større bevidsthed om dig selv og forandring.


Følelsesmæssig

Følelsesmæssig personlig udvikling går ofte hånd i hånd med følelsesmæssig intelligens. På sit enkleste er følelsesmæssig intelligens evnen til at forstå følelser. Ud over følelser er det at forstå, hvordan disse følelser former vores tanker og handlinger.


Et hvilket som helst antal oplevelser lægger op til følelsesmæssig personlig udvikling. Og disse erfaringer kan hjælpe dig i din stræben efter selvforbedring. Hvilke oplevelser har formet dig til den du er i dag? Når du reflekterer over din rejse, hvad har du så lært?


Hvis du ser tilbage på din rejse og identificerer væksten, er det sandsynligt, at du har fremmet en følelse af følelsesmæssig udvikling undervejs. Dette kræver følelsesmæssig intelligens for at forstå, hvilken rolle dine følelser og tanker spillede.


Fysisk

En sund krop nærer et sundt sind. Der er en iboende sammenhæng mellem dit fysiske, mentale og følelsesmæssige velvære.


Dette aspekt af personlig udvikling er fokuseret på fysisk sundhed - som ernæring, søvn, motion og bevægelse. Når dit fysiske jeg får næring, er det sandsynligt, at dit sind også høster disse fordele. Overvej, hvordan du kan opbygge dette område af personlig udvikling, og læg mærke til, hvordan din krop og dit sind har det.Hvorfor er personlig udvikling vigtig?


Hvorfor har vi brug for personlig udvikling? Personlig udvikling giver dig mulighed for at forstå, hvem du er i din kerne, og hvilke mål du sætter dig for at nå. Dette er en af ​​de enkleste nøgler til et liv med tilfredsstillelse og lykke.


Det er nemt at gå glip af livets subliminale budskaber og vejledning, hvis du kun går igennem bevægelserne. Det er her personlig udvikling kommer i spil. Det er et skift i din tankegang, der giver dig mulighed for at begive dig ud på en meningsfuld rejse med vækst og selvrefleksion.


Når du begynder at inkorporere personlig udvikling i dit liv, vil du sandsynligvis komme til at stille spørgsmål som:


 • I min ideelle verden, hvad ville jeg gøre med min tid og energi?

 • Hvis jeg er utilfreds med mit nuværende job, hvilken anden karriere ville jeg så ønske mig?

 • Hvis jeg havde ubegrænsede ressourcer til at foretage ændringer i mit liv, hvordan ville disse ændringer se ud?

 • Hvad er enkle ændringer, jeg kan foretage i min rutine for at uddybe min lykke?


Hvis du leder efter grunde til, hvorfor personlig udvikling er vigtig, er der uendelige grunde til at inkorporere denne taktik i dit liv. Her er nogle af fordelene ved personlig udvikling.


Holder dig motiveret


At forblive motiveret både personligt og fagligt falder ikke naturligt for alle. Selv dem, der er særligt dygtige til at finde motivation, kan ofte have brug for at henvise til deres personlige udviklingsmål for at holde sig på sporet. En hurtig gennemgang af dine personlige udviklingsmål kan genoplive din ild og motivere dig til at blive bedre.


Med hensyn til faglig udvikling kan klare personlige udviklingsplaner også hjælpe med at holde medarbejderne loyale over for deres organisation. Mange faktorer bidrager til den samlede jobglæde i dagens verden, hvor penge kun er en af ​​dem. Medarbejdere ønsker også at blive skubbet, lære nye færdigheder, drage fordel af kurser og føle, at de bidrager til en virksomhed, der værdsætter dem.


Giver dig mulighed for at reflektere over dine talenter


En anden fordel ved personlig udvikling er, at det giver dig mulighed for at reflektere over dine styrker, ofte fremhæve og afdække nogle færdigheder, du ikke var klar over, at du havde. Hvis du er usikker på, hvad der anses for at være et talent, skal du vide, at det er noget, du:


 • Kan færdiggøre med relativ lethed

 • Føle dig tryg ved at gøre

 • Kræver ikke opsyn, mens du gør det


Når du reflekterer over din udviklingslæringsproces, så reflekter over de nuværende talenter, du besidder udover de talenter, du ønsker, du havde. Dette kan fungere som en køreplan, hvis du skal fokusere på at udvikle bestemte færdigheder i fremtiden.


Forfin dine eksisterende færdigheder


At træde tilbage og evaluere dine nuværende færdigheder kan give dig det skub, du skal bruge til at læne dig yderligere ind i dem og forfine dem. Det er kun naturligt, hvis en af ​​dine grunde til personlig udvikling er at forbedre dine nuværende færdigheder og talenter, selvom det betyder fejl undervejs.


Er du særlig dygtig til at kommunikere? Er du en naturlig leder, og du er slet ikke klar over det? Personlig udvikling giver dig mulighed for at lokalisere, hvor du udmærker dig og kan gøre dig endnu bedre til dine eksisterende færdigheder.


Omfavn scenarier, hvor dine nuværende færdigheder svigter dig og vid, at det forventes at fejle på denne rejse. Faktisk er fejl et af kendetegnene for personlig udvikling, og det vil kun drive dig videre til succes i fremtiden. Tag fejl som en mulighed for at forbedre dine færdigheder yderligere og forbedre dem.


Øger medarbejdernes tillid


At fokusere din energi på personlig udvikling kan i sidste ende øge din daglige tillid til din karriere. Selvom du måske ikke forbinder at være selvsikker på arbejdet med at producere arbejde af højere kvalitet, går disse to ting hånd i hånd. Dette er især tilfældet for medarbejdere, der ofte interagerer direkte med kunder for at sælge et produkt eller en service.


For eksempel, hvis du føler dig sikker på din evne til at tale med kunder og du er velbevandret i din virksomheds tilbud, vil kunden være i stand til at opfange dette, og de vil få en bedre oplevelse af dig. Denne positive energi vil skinne gennem hver af dine samtaler med kunder og kan også hjælpe med at forbedre dine relationer til din chef og kolleger.


11 personlige udviklingskompetencer at arbejde med


Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, kan du overveje at arbejde med en coach. Personlig coaching kan hjælpe med at tjene som din guide, mens du bygger din køreplan til selvaktualisering.


Din coach vil arbejde en-til-en med dig for at hjælpe med at identificere nøglefærdigheder, som du kan arbejde med i forhold til din egen erfaring. Du kan starte med at vurdere, hvor dine styrker og muligheder ligger.


Vi har identificeret nogle fælles områder for selvforbedring og personlig udvikling, som du kan overveje at gå i gang med:


 • Kommunikation og interpersonelle færdigheder

 • Problemløsning

 • Kognitiv smidighed og tilpasningsevne

 • Selvmedfølelse, selvomsorg og selvrefleksion

 • Konflikt og konfliktløsning

 • Navigerer i forandring og usikkerhed

 • Fremtidssind

 • Organisatoriske færdigheder

 • Vækst tankegang

 • Teamwork og samarbejde

 • Selvbevidsthed6 trin til at udvikle en personlig udviklingsplan


Som ethvert andet mål er det vigtigt at sammensætte en plan. Ved at sammensætte din personlige udviklingsplan med en vis struktur, er der større sandsynlighed for, at du når dine mål.


1. Identificer områder, hvor du gerne vil forbedre dig


Dette første trin vil sandsynligvis kræve noget indre arbejde. Brug et øjeblik på at reflektere over, hvor du er lige nu. Hvad er dine styrker? På hvilke områder vil du fokusere? Hvilken vækst og udvikling ønsker du at se i dig selv?


Når du har reflekteret over dine personlige mål, skal du identificere de områder, hvor du gerne vil forbedre dig.


2. Arbejd med en coach for at sammensætte en plan


Selvom det er din egen personlige udviklingsplan, behøver du ikke at gøre det alene. Stol på støttesystemer – som en coacher - for at hjælpe med at udforme en plan. Med den rigtige struktur på plads (og feedback undervejs), vil du være bedre rustet til at føre planen ud i livet.


3. Strukturer dine personlige udviklingsmål


Hold dig til en rutine - og opbyg konsistens. Begynd at undersøge din dag-til-dag rytme og prøv at finde måder at enten opbygge vaner eller stable nye vaner oven på eksisterende.

F.eks. har jeg ønsket at bygge styrketræning ind i min træningsrutine. Hvad fik mig i gang? Jeg bruger normalt aldrig vægte, så jeg besluttede at lægge en yogamåtte med vægte ved siden af ​​mine løbesko. Hver gang jeg løber en tur, skal jeg tænke på de vægte, der ligger ved siden af ​​mine sko. Det hjælper at minde mig selv om at lave en hurtig 5-minutters øvelse med nogle håndvægte.


4. Find en ansvarlighedskammerat


Nogle gange gør det hele forskellen at have nogen, der holder dig ansvarlig. Hvis du og en ven begge sætter hensigter og mål, så overvej, hvordan I kan støtte hinanden.


5. Vær ærlig og opmærksom på dine fremskridt


Din personlige udviklingsplan kræver integritet. Vær ærlig over for dig selv om din vækst og fremskridt. Dette kræver også et niveau af selvbevidsthed. Du kan også indsamle feedback fra venner, familie og kolleger for at hjælpe med at få indsigt i, hvordan du også gør fremskridt i dine mål.


6. Få personlig udvikling ind i din mentale fitness plan


Hvordan indgår personlig udvikling i din mentale fitnessplan? Overvej, hvordan du kan arbejde sammen med din coach om at bygge aspekter af personlig udvikling ind i din generelle mentale kondition.


425 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page