Mentalt fokus i kampen - hvor er dit fokus, når du bliver presset?

November 14, 2018

Oplever du, at din mentalitet begrænser og hæmmer dig i at være så god, som du kan være, eksempelvis til træning, når du har selvtillid og i medgang? Alle mennesker oplever tvivl på egne evner i løbet af livet, og særligt i højspændte situationer med meget pres kan man nemt lade sig påvirke af den. Ofte er det dog selvskabte negative mentale tanker, og det kan vi som udøvere blive bedre til at håndtere. Her kan mentaltræning gøre underværker, både på og uden for banen.

 

Tvivlen påvirker alle eliteudøvere

Hvis du føler, at dit mentale stadie kan være din egen største fjende, så har du ikke, endnu, udviklet dine mentale færdigheder til at blive den bedste udgave af dig. 

Dit fokus skal være på det, der er vigtigt i kampen; din præstation, dine handlinger, din attitude og din adfærd.

Dit fokus skal ikke være på at bekæmpe dit indre mentale stadie (din indre stemme, indre kritiker, kropslig ubehag m.fl.). 

Øvelser til visualisering (forestilling), afspænding, vejrtrækning m.fl. er rigtig fine, specielt før kampen eller dagen før, men under kampen skal de ikke optage dit fokus. 

Hvad hæmmer din præstation?

Manglende mentale færdigheder er den mest afgørende faktor for, at du kan præstere og udleve alle de evner, som du har brugt tusindvis af timer på at træne. Den negative tankemølle kan have en enorm effekt på din præstation, og derfor er det vigtigt, at du arbejder med det mentale og opbygger dine værktøjer. Formår du det, vil du også opleve, at dit mentale fokus på banen ikke bruges på aspekter, der afholder dig fra at præstere på dit topniveau.

 

Tag præstationen fra træningen med ind på banen

I et mentaltræningsforløb hos HH Mentality udvikles dine mentale færdigheder og styrke således, at du kan præstere på trods af negative tanker og følelser, og dermed kan levere ligeså godt under kampen, som du gør til træning. 
//

Henrik Hjarsbæk Mentaltræner & Sportspsykologisk konsulent

HH Mentality

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Seneste blogindlæg

October 24, 2019

Please reload

Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Telefon: +45 22 35 21 70   EmailHH@HHMentality.com  Adresse: Havnegade 39, 1058, København K   

 

Hjemmesidewww.HHMentality.com  CVR: 36212675

Du kan også finde os her:   

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram Social Ikon
  • Twitter Social Ikon
  • LinkedIn Social Ikon
  • YouTube Social Ikon
180x162 webshop maerket.png